tisdag 15 oktober 2013

Solnedgång och fisketävling i Rodney Bay

Nu har vi varit och tittat på en fisketävling här i Rodney Bay. Vi hade sett att det låg många fiskebåtar här med kraftiga spön för stora fiskar. De kom från Grenada, Martinique och flera öar här i Karibien och det finns fiskebåtar från USA med här också. De har hållit på i flera dagar och på kvällarna har de samlats i båtarna och haft fest. Det lustigaste var att de hade samlat upp de franska båtarna på ena sidan av hamnen och på den andra de engelsktalande. Det var en kille här från Rodney Bay som visade oss den båt som han var med på.
Sedan har det varit många här som vill ha kontakt med oss så vi får se om vi finner dem. 
Här har det regnat och åskat nästan hela dagen , nu skiner solen lite och vi sitter i baren, vi har fått in juice men de hade bara ett glas juice , Kurt fick ta cola.

Jag har sett barn som är finklädda med olika kläder, en med stor svart kostym som påminde om Kurt när han var liten, flickor med diadem i olika åldersgrupper . De är så söta så jag blev stående och tittade. Då kom en buss och de fick gå en och en in i bussen. Jag frågade vad det var. Det var en tradition som de har varje år vid den här tiden sa en av killarna som stod bredvid. Sedan kom fler barn men de var äldre och lika finklädda med olika kostymer. Det kom en till buss och hämtade dem. jag tror att  de ska uppföra någon scen för de traditioner de har här I Karibien här i St. Lucia.   










Inga kommentarer: